2018 – forbrug del 1

Det kan virke helt tosset at tale om forbrug eller mindre forbrug på en dag hvor jeg faktisk kørte til min barndomsby og shoppede udsalg til barnet. Jeg kom hjem med en flyverdragt med 40% rabat i nummeret større, så den kan passe hende til næste vinter. To par strømpebukser med uld 50% også størrelsen større. En cardigan, også størrelsen større, en langærmet t-shirt fra Noa Noa, et par glimmerstrømper og en uldbluse, i nummeret større, men vi tager den i brug nu – det er koldt. I carporten lå der en pakke som indeholdt en kjole, også i nummeret større og et par vinterstøvler 2 numre større end den hun bruger i år.

Shoppaholic det kan man godt sige at jeg udviklede mig til igennem min barsel. ensomheden, frustrationen, angsten, uvidenheden og helt sikkert den manglende søvn, gjorde at jeg byttede min spiseforstyrrelse ud med et andet drug. Hold fast hvor har jeg de sidste 5 år købt mange mange ting, som aldrig er blevet brugt. Bare mængden af ammepuder jeg fik købt inden jeg fandt den helt rigtige, Meget er blevet solgt og givet videre til kusinen. Men ikke alle indkøb var lige velovervejet og jeg tror at jeg mindst har brugt én shoppetur i New York på ting og tøj, som ikke var nødvendige – men på daværende tidspunkt var trøst, holdepunkt eller hvad det nu har været.

Men noget, og måske endda meget har været ganske fornuftigt. Gode tilbud har sikret hende pæne og gode sko, jakker, flyverdragter, kjoler, strømpebukser etc etc til en pris som har været god. Så selvom jeg gerne vil have et shoppestop i 2018, så skal det også give mening. Der er nemlig ingen grund til at jeg skal give 1400kr for en flyverdragt til november, hvis jeg kan købe en nu til det halve. Det samme med sko og støvler, og hjemmesko for den sags skyld 350kr stykket koster de nu alligevel.

Men der skal andre boller på suppen for 2018! Guleroden er at jeg gerne vil have mulighed for at kunne tage barnet med til Paris og Disneyland på vores årlige mor/datter tur.

Men derudover så vil jeg også gerne kunne tage på tur, uden at vi skal købe noget, endnu en bamse, endnu en dukke, flere perler eller kjoler. Som alt sammen er noget vi har ufattelige mængder af.

Men hvordan skaber jeg så balancen i 2018? Lidt af gange er min første tanker, men derudover så må jeg først finde roden i hvorfor det er så svært for mig at sige nej til bamser, kjoler, perler eller hvad der nu måtte komme af spørgsmål og gode tilbud. Dernæst så har jeg lavet en plan for hvad barnet mangler nu og hvad der er basis til næste størrelse.

I dag stod jeg i Noa Noas outlet i barndomsbyen og fandt det sødeste sommer sæt, præcis det barnet kunne mangle til sommer. Men præcis ikke det som stod på listen over det der må købes på januarudsalget. Så jeg måtte hænge det på plads igen, og betale 254,- for to basisbluser, den ene med uld og et par strømper og gå igen. Uden nederdelen med guld og glimmer som hun ville elske, eller den grå med de blå prikker som moderen faldt pladask for. Men de stod ikke på listen.

Jeg gik også forbi tørklæderne i den smukkeste blå farve med 50%, fordi jeg har købestop på tøj og tørklæder. Indtil jeg har fået sorteret, solgt og smidt væk af det jeg har og aldrig bruger. Men det er en helt anden historie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s